ShirodharaMassage
Jennas Ayurvediska

AYURVEDA

Onlinekurs och Workshops, Yoga retreat, Hälsovägledning och Yoga.

Kunskapen om livet - Ayurveda. För balans fysiskt, psykiskt, emotionellt och andligt. Kundalini yoga individuellt eller i grupper genom kurser om yoga och meditation och andra mysiga event. Klicka på valfri bild så scrollas du automatiskt ner till aktuell information.
Ayurvedisk hälsovägledning och Ayurveda dagar

Ayurvedisk Hälsovägledning 

Kundalini yoga

Yoga Höstterminen 2022 - 16 ggr kurs torsdagar
4 ggr kurs söndagar 

Yoga kurs

Yoga Retreat 14-16 oktober 2022

Kursgården utanför Vimmerby

Ayurveda grundkurs i 3 steg / Online & fysiska träffar i Storebro & Råshult

AYURVEDA BEHANDLINGAR

Läs mer om de olika oljebehandlingarna. Klicka på valfri bild så scrollas sidan automatiskt ner till informationen om just den behandlingen.
Mer om Marmabehandling

Marmabehandling 750kr
Paketpris À 3 tillfällen 600kr/gång*

Mer om Sattvisk Abhyanga

Sattvisk Abhyanga Helkroppsmassage 950kr

Mer om Shiroabhyanga

Shiroabhyanga Huvudmassage 450kr

Mer om Shirodhara

Shirodhara oljeströmmen på Huvudet 850kr

AYURVEDISK GRUNDKURS STEG 1-3 ONLINE OCH FYSISKA TRÄFFAR

Workshops i Storebro och på Råshults gård utanför Vimmerby

Jag erbjuder workshop kurser för Ayurveda grundkurs steg 1-3 via School of Ancient Wisdom. Steg 1 och 2 utför varsin heldag i yogastudion i Storebro. Steg 3 är som en retreathelg på Råshults gård som ligger på landet, 2 mil utanför Vimmerby i Småland. Du kommer även få all kursdokumentering utskriven på papper. Då samtalet och delandet av kunskap och erfarenhet är en viktig del i att lära sig ayurveda och integrera dess filosofi kommer dessa workshops ge dessa möjligheter. Utrymme kommer att finnas till att ställa alla de frågor, funderingar, reflektioner du har. Viktig del är att praktisera allt du lär dig för att förankra det. Från och med steg 2 har vi mer tid till att öva och förstå pulsläsning.
Steg 1 & 2: kl.09:00-19:00 
Steg 3: Startar lördag morgon kl.07:00 med yoga och meditation. Ni är välkomna att landa in på kursgården redan fredag kväll.

DATUM 2022
Steg 1: 24 september i Storebro
Steg 2: 22 oktober i Storebro
Steg 3: 26-27 november på Råshultsgård

Se även skolans hemsida, www.schoolofancientwisdom.se
Bokning av Ayurveda grundkurs online och workshops på Råshults gård via Anmälningsformuläret HÄR, eller kontakta Jenna.
Mobil: 076-8144153
Mail: jennasayurvediska@gmail.com
Steg 1 & 2: Frukt och te finns tillgängligt under dagen. Vi äter gemensam ekologisk vegetarisk/vegansk lunch kl.13 och innan hemgång serveras soppa och hembakat bröd kl.18. Matkostnad per steg faktureras med 250kr efter utförd workshop.
Steg 3: Mat och logi för workshop helgen tillkommer, rumspriset varierar beroende på antalet deltagare.
Råshult delat rum max 455kr/natt, enkelrum max 665kr/natt. Mat 350kr/dag.
Tillval: Kvällsmål fredag 90kr
Hyra av sängkläder 75kr

Hitta till Råshult: Kommer du från Vimmerby kör du väg 40 mot Västervik och tar av till vänster mot Blackstad. Håll sedan mot vänster igen mot Locknevi. Det finns möjlighet att få hämtning/skjuts till Vimmerby resecentrum.


Ayurveda visar mig vägen till all den kunskap
jag har inom mig!
Ayurveda - Vägen till den Visa Jorden!

MARMABEHANDLING

En terapeutisk behandling med lätta cirkelrörelser över kroppens 107 marmapunkter/energipunkter för att lösa upp blockeringar. Innan första behandlingen tar vi reda på vilken dosha-typ du är samt vilka eventuella obalanser du upplever. Jag kommer även känna på din puls för att kunna välja ut den exklusiva eteriska oljeblandningen som du behöver just nu. Rekommendation att göra 3 behandlingar tätt för en djupare behandling, därefter hålla efter med behandling med några veckors mellanrum för fortsatt effekt. Görs ej vid menstruation eller graviditet.
Marmabehandling 80min.
10 minuter val av eteriska oljor med hjälp av pulsläsning och samtal +
Marmabehandling 70 minuter. 750kr 
Investera i 3 behandlingar för 1800kr (600kr/gång) *Bokas tätt, max 7 dagar mellan behandlingarna.

  SATTVISK ABHYANGA 

  En behaglig oljemassage från topp till tå. Efter samtal får vi fram vilka balanser och eventuella obalanser du upplever i dina doshor, sen väljer vi ut de oljor som passar just nu med hjälp av pulsdiagnostik. Behandlingen börjar med att du får byta om till morgonrock och sätta dig med fötterna i ett fotbad samtidigt som du får huvud- och ansiktsmassage. Därefter får du lägga dig på massagebänken och få oljebehandlingen över hela fram- och baksidan av kroppen, inklusive händer, fötter, mage. Behandlingen avslutas med att du får vila en stund i lugn och ro.

  Några viktiga effekter av oljemassage:
  Förbättrar funktionen i leder och muskler.
  Förbättrar blod- och lymfcirkulationen.
  Lösgör gifter/slaggämnen så att de kan transporteras bort.
  Minskar trötthet.
  Förbättrar matsmältningen och immunförsvaret (genom hormonpåverkan).
  Mjukgör huden.
  Förbättrar sömnen.
  Anti-stress.
  Öppnande behandling som startar inre processer av läkning.
  När massageoljan är förstärkt med eteriska oljor, balanserar dessa specifika åkommor.

  Rekommendation att göra 2 behandlingar tätt för en djupare effekt, därefter hålla efter med behandling en gång i månaden.


  Sattvisk Abhyanga 100 min.
  10 minuter val av eteriska oljor och/eller örtolja med hjälp av pulsläsning och samtal + helkroppsmassage/oljebehandling, 90 minuter. 950kr.

   SHIROABHYANGA - HUVUD OLJEMASSAGE

   En kortare behandling där du sittande på en stol får varm oljemassage som är anpassad med eteriska oljor för just dina behov över huvud/nacke/axlar/skuldror/armar/ansikte. Behandlingen avslutas med balansering av de Marma(energi)punkter som finns på huvudet.  

   Huvudmassage är en enkel och effektiv terapi som förstärker hårets tillväxt, avlägsnar smärta, värk och stress.

   Huvudmassage är mjuk, rytmisk och hjälper till att ta bort blockeringar och spänningar. Massagen är inte bara bra för fysiska spänningar utan även för emotionella spänningar. Mycket av rädsla, irritation och stress ansamlas i huvud, ansikte och nacke, emotionella spänningar från vårt dagliga liv. Huvud och hår är väldigt receptiva för beröring. Massagen mjukar upp och ger djupgående avslappning och ökar även cirkulationen. Genom ökad cirkulation hjälper den till att ge näring till hårrötterna. Regelbunden huvudmassage håller huvud och hår i toppskick!

   Skulderpartiet är det största området som ansamlar spänningar, stelhet och förlorad flexibilitet. Huvudmassagen ger inte bara avslappning till musklerna utan återger rörelse till lederna i nacke och skuldror, samt ger stimulans till blod och lymfsystemet att eliminera gifter och skyndar på healing processen.

   Nackens baksida innehåller ett komplext nätverk av muskler och nerver, den är särskilt känslig för spänningar och överansträngning. Huvudmassagen är utmärkt för att eliminera stel, öm nacke.
   Huvudvärk p.g.a. stress och spänningar är en del av det moderna livet. Värktabletter tar bort smärtsignaler, medan massage attackerar problemets källa och ger avspänning till spända muskler som är orsaken till problemet.

   Fördelar med regelbunden Shiroabhyanga:
   • Avslappning till kropp och sinne.
   • Motverkar huvudvärk, flintskallighet m.m.
   • Gör att håret växer och blir tjockt, behåller färgen, blir skinande, mjukt med djupa rötter.
   • Förebygger håravfall.
   • Lugnar huvudet och sinnesorganen och tar bort rynkor från ansiktet.
   • Förbättrar cirkulationen.
   • Dränerar ut ansamlade toxiner i huden.
   • Tar bort stelhet och spänningar i huvudet.
   • Ger god sömn och glädje.
   • Förebygger slapp hud.
   • Stärker nervsystemet.
   • Ökar hudens färgton.
   • Ger näring till huden.

   Shiroabhyanga 40 minuter.

   10 minuter val av eteriska oljor med hjälp av pulsläsning och samtal + massage 30 minuter. 450kr.

   (Det går även bra att få massagen utan eteriska oljor om man önskar.) 

   SHIRODHARA - OLJESTRÖM PÅ HUVUDET & KORT ABHYANGA

   Oljeströmmen som förlänger livet.

   Shirodhara är bra för ett stort antal obalanser relaterade till huvud, nacke, ögon, näsa, hals och nervsystem. Balanserar kropp och sinne och förbättrar minnet. Shirodhara är en kraftfull Ayurvedisk behandling som befriar stress från nervsystemet. Balanserar även hormonsystemet och därmed motverkar mental stress, utmattning, trötthet, oro, psykisk obalans, huvudvärk, migrän och sömnproblem.

   En ström av flöde (dhara) hälls över pannan (Shiro - huvud). Det är som en djupmeditation. Särskilt bidrar oljeströmmen till läkande egenskaper då den är medikerad med örtoljor och/eller eteriska oljor, den går även bra att göra som en avslappnande behandling med eterisk olja lavendel.

   Vid vissa tillstånd/obalanser skall ej Shirodhara utföras. Kontakta Jenna vid frågor.
   Shirodhara 60 minuter.
   10 minuter val av oljor genom samtal och pulsläsning + 20 minuter Abhyanga/oljeinsmörjning av kroppen + 20 minuter Shirodhara + 10 minuter vila. 850kr.

   Investera i 2 eller fler behandlingar tätt, 850kr första tillfället, 700kr resterande tillfällen. 

   BEHANDLINGAR SOM GÅR ATT KOMBINERA

   Shiroabhyanga/huvudmassage + Marmabehandling (120 minuter) 1050kr.
   Shiroabhyanga/huvudmassage + Shirodhara inklusive inoljning av kroppen (100 minuter) 1200kr.

   AYURVEDISK HÄLSOVÄGLEDNING

   HÄLSOVÄGLEDNING

   I samtal tillsammans med dokument som du fått fylla i innan besöket går vi igenom vad du kan göra för att få balans ur ett Ayurvediskt perspektiv. Jag använder mig av olika undersökningstekniker samt pulsläsning för att ta reda på dina nuvarande balanser och obalanser i doshornas underavdelningar, i vävnadspulsen och i djuppulsen. Vi tittar på vilka vanor, sömnrutiner, kost, träning, yoga, meditationer, andningsövningar och örter som passar dig just nu. Du får med dig dokument hem vad du bör uppmärksamma samt kostråd. Du får i samband med hälsovägledningen eller per e-mail någon dag efter besöket rekommendationer på Ayurvediska örter och yogaövningar. Efter vår träff har vi ett uppföljande telefonsamtal, detta bokas i samband med hälsovägledningen. Jag rekommenderar dig att efter Hälsovägledningen boka en behandling (Sattvisk Abhyanga oljebehandling eller Marmabehandling) för att starta de inre processerna av läkning. 
   Hälsovägledning 60 minuter + telefonuppföljning. 990kr.
   Fortsatt hälsovägledning inklusive pulsläsning 30 minuter. 350kr. 

   KUNDALINI YOGA

   CHAKRA YOGA KURS HT 2022

   💜 Yogaterminen startar den 8 september. Vi möts i den mysiga yogastudion i Storebro, torsdagar kl.18:15-19:45. Du är välkommen som du är och yogan passar både nybörjare som van yogi/yogini.

   💜 Du vägleds i andningsövningar, kroppspositioner, handpositioner, meditationer, närvaro, fokus och mantran. Kundaliniyoga (hushållsyoga) är något som alla kan utöva för att må bra i sin vardag, finna livskraft och öka energiflödet i kroppen. Du gör det som känns bra och anpassar efter nuvarande behov. Alla som går på yoga hos Jennas Ayurvediska får innan första tillfället fylla i ett frågeformulär för att jag som yogaterapeut ska kunna vägleda dig på ett sätt som är tryggt och utvecklande.

   ❤🧡💛💚💙💜🤍
   16 tillfällen med CHAKRA YOGA

   TORSDAGAR kl.18:15-19:45
   Start 8 september 2022 - terminsavslut 22 december 2022.

   Inom kundaliniyogan uppmärksammas främst åtta olika chakran, som finns representerade på åtta olika ställen i kroppen. Chakrasystemet är en modell som hjälper oss att förstå hur mentala och känslomässiga tillstånd är kopplade till olika kroppsdelar. För att stärka och balansera hela chakrasystemet börjar vi med yogapass för rotchakrat. För att sedan jobba oss upp genom alla chakras som finns längs med ryggraden för att tillsist avsluta med yoga och meditation för vår Aura.

   ❤ Rotchakrat / Muladhara
   🧡 Sakralchakrat / Swadhisthana
   💛 Solarplexus/Navelchakrat / Manipura
   💚 Hjärtchakrat / Anahata
   💙 Halschakrat / Vishuddhi
   💜 Pannchakrat /Ajna
   🤍 Kronchakrat / Sahasrara🤎 Auran
   Din investering för 16 tillfällen:
   Kurspris: 2080kr.
   Vid mån av plats, drop in: 150kr/gång

   KUNDALINI YOGA KURS
   4 söndagar med start 18 september 2022

   Kom som du är, nybörjare eller van yogi!

   Kursens innehåll:
   - Varje pass inleds med samtal kring det aktuella yogapasset ur ett Ayurvediskt perspektiv.
   - 6 timmar vägledd yoga och meditation i en mysig miljö.
   - Alla passen skickas till dig per e-mail för att du ska kunna fortsätta själv hemma.
   - Te och dadel-stund efter meditationen om man önskar.

   Kurspris, early bird, till och med 15 augusti: 440kr.
   Ordinarie kurspris:  520kr.
   Vid mån av plats, drop in: 150kr/gång


   Villkor:
   Missar man något tillfälle går det bra att ta igen det vid ett annat tillfälle. Behöver kursen ställas in helt innan start betalas hela avgiften tillbaka till dig. Blir jag sjuk och inte kan hålla ett kurstillfälle förlängs kursen så du får de lovade tillfällena. Blir kursen, som du anmält dig till och betalat för, inställd mitt i får du pengarna tillbaka för de resterande gånger som ej blir av.

   Boka din plats
   📞 076-8144153
   📧 jennasayurvediska@gmail.com

   🙏🏽 Jenna

   YOGA RETREAT
   14-16 oktober 2022
   på Råshults gård utanför Vimmerby, Småland. 


   PROGRAM
   Fredag från 16.00 Ankomst till gården, tid för incheckning.
   18.00 Kvällsmål; ekologisk nylagad soppa, hembakat bröd.
   20.00 Yoga och meditation, ca 1 timme
   God natt!

   Lördag
   07.00 Kundaliniyoga och meditation, ca 1,5 timme
   09.00 Frukost
   Gemensam vandring till skogen för att vistas i den läkande naturen. Breathwalk 
   13:00 Middag
   Tid för middagsvila – egen tid, läs en bok, meditera.
   16.00 Eteriska oljor workshop, med fokus på att stötta dina känslor.
   18.00 Kvällsmål; ekologisk nylagad soppa, hembakat bröd.
   20.00 Ceremoni, hjärtinnerligga sånger och mantran, meditation.
   God natt!

   Söndag
   07.00 Kundaliniyoga och meditation, ca 1,5 timme
   09.00 Frukost
   10.30 Föreläsning om Ayurveda, den vediska visdomen. ca 1 timme
   11.30 Gemensam städning
   13.00 Middag
   Hemresa – skjuts till Vimmerby resecentrum går att ordna

   2.888kr – ” Early Bird ” – boka före 28/8 – del i dubbelrum
   3.333kr – boende, del i dubbelrum
   INGÅR I PRISET:
   Yoga och meditation varje dag
   Breathwalk
   Boende 2 nätter
   Frukost Lördag och Söndag
   Middag Lördag och Söndag
   Kvällsmål Fredag och Lördag
   Ekologisk vegetarisk hemlagad mat
   Kaffe, te och frukt finns tillgängligt jämt
   Anmälan till jennasayurvediska@gmail.com alt 0768144153  www.jennasayurvediska.se

   VARMT VÄLKOMMEN önskar Jenna


   AYURVEDA KUNDALINIYOGA

   Ett kundaliniyogapass består alltid av intoning med mantra, kort information från ett Ayurveda perspektiv vad passet ska balansera, uppvärmning, yoga pass, vila, meditation, uttoning med May the long time sun och 3 Sat Nam (sanning är min identitet).

   Familjeyoga / barnyoga


   Egen konsultation

   V.g. se Ayurvedisk Hälsovägledning. 

   Bokningar privata grupper

   Kontakta Jenna på 076-81 44 153 för bokning av privata yogaklasser för DIN grupp.