ShirodharaMassage
Jennas Ayurvediska

AYURVEDA

ONLINEKURS och Workshophelger, HÄLSOVÄGLEDNING OCH YOGA

Kunskapen om livet - Ayurveda. För balans fysiskt, psykiskt, emotionellt och andligt. Kundalini yoga duo, individuellt, i grupper genom kurser om yoga och meditation och andra mysiga heldagar. Klicka på valfri bild så scrollas du automatiskt ner till aktuell information.
Ayurvedisk hälsovägledning och Ayurveda dagar

Ayurvedisk Hälsovägledning 990kr

Kundalini yoga

Yoga Höstterminen 2022 - 16 tillfällen, Torsdagar 

Yoga kurs

Yoga Kurs - 4 tisdagar i JUNI 2022  480kr/kurs

Kursgården utanför Vimmerby

Ayurveda grundkurs i 3 steg / Online & fysiska träffar på kursgården

AYURVEDA BEHANDLINGAR

Läs mer om de olika oljebehandlingarna. Klicka på valfri bild så scrollas sidan automatiskt ner till informationen om just den behandlingen.
Mer om Marmabehandling

Marmabehandling 750kr
Paketpris À 3 tillfällen 600kr/gång*

Mer om Sattvisk Abhyanga

Sattvisk Abhyanga Helkroppsmassage 950kr

Mer om Shiroabhyanga

Shiroabhyanga Huvudmassage 450kr

Mer om Shirodhara

Shirodhara oljeströmmen på Huvudet 850kr

AYURVEDISK GRUNDKURS I 3 UTBILDNINGSSTEG.

• Ger dig kunskap och förståelse om Ayurvedas grundprinciper
• Ger dig kunskap om andningsövningar, meditationer, yoga, mat och örter som hjälper dig att må bra
• Ger dig kunskap om hur du kan bevara eller skapa fysisk- och mentalhälsa
• Ger dig kunskap om hur du kan göra hälsosamma val för dig och din familj
Grundkursen är en djupgående kurs för dig som vill leva Ayurvediskt (ayurveda betyder livskunskap) och kunna använda dig av den kunskapen i allt du möter i din vardag. Få förståelse om dig själv, din familj, din omgivning. Hur livet kan levas i balans både fysiskt, mentalt och rent praktiskt. Vilka hälsosamma val du kan göra inom alla områden som uppstår i din vardag, allt från vilken mat som du mår bra av, till din och familjens allmänna behov.

Nu har du möjlighet att börja en djup och fin resa in i Ayurvedas visdom i ditt eget tempo, när tid och lust finns.

MÅL

Grundkursen är till för att skapa egen utveckling och hälsa samt förstå grundprinciperna inom ayurveda. Kursen är också start för dig som vill gå vidare och utbilda dig till Ayurvedisk Hälsovägledare och Yogavägledare.

BAKGRUND

Kunskap om ayurveda, en livsfilosofi som gör det möjligt att skapa och bevara hälsa!
Ayurveda erbjuder:
  - Kunskap som ger insikter om dig själv och dina behov.
  - Kunskap om hur din omgivning påverkar dig.
  - Kunskap och verktyg till att skapa inre och yttre harmoni!

ONLINEKURSEN

Nu har du möjlighet att börja en djup och fin resa in i Ayurvedas visdom i ditt eget tempo, när tid och lust finns..
Grundkursen är en allmän utbildning för egenvård och för att förstå grundprinciperna inom ayurveda. Du får en bred, praktisk grund hur du tillämpar Ayurveda.
Inga förkunskaper behövs, men bra att ha läst en eller flera böcker före grundkursen så att alla begreppen inte är helt nya. Grundkursens bok "Skapa din Hälsa med Ayurveda" – Maivor Stigengreen är bra att läsa före kursstart. 
Kursen passar alla! Långtidssjukskriven, eller frisk och vill bevara hälsa, mycket kunnig om ayurveda eller inte har några kunskaper alls.
Många söker hälsa när man mött fysisk och/eller psykisk obalans det öppnar upp dörrar till en längtan att förstå djupare delar av sig själv och vad som skapar obalans och vad som skapar livskraft. Ayurveda är vägen till den kunskapen!

KURSSTEGEN

Grundkursen delas online - allt kursmaterial är med bild, text och video.
Kursportalen erbjuder många finesser där du tex för varje enskilda avsnitt kan ställa frågor och få svar. Dessutom bjuds alla online medlemmar in till regelbundna Zoom-möten som annonseras på kursportalen. 
KLICKA HÄR FÖR ETT SMAKPROV PÅ ONLINEKURSEN: Ayurvedisk Grundkurs
För att förankra och fördjupa kunskapen under onlinekursen finns det möjlighet att mötas på Råshults gård utanför Vimmerby.


Workshops helger på RÅshults gård Utanför Vimmerby

Jag erbjuder workshop kurser för Ayurveda grundkurs steg 1-3 via School of Ancient Wisdom på Råshults gård som ligger på landet, 2 mil utanför Vimmerby i Småland. Workshopen som erbjuds är 2 dagar per kurssteg, du kommer även få en kurspärm med all kursdokumentering. Då samtalet och delandet av kunskap och erfarenhet är en viktig del i att lära sig ayurveda och integrera dess filosofi kommer workshophelgerna ge dessa möjligheter. Utrymme kommer att finnas till att ställa alla de frågor, funderingar, reflektioner du har. Viktig del är att praktisera allt du lär dig för att förankra det. Från och med steg 2 har vi mer tid till att öva och förstå pulsläsning.
Kurserna startar lördag morgon kl.07:00 med yoga och meditation. Ni är välkomna att landa in på kursgården redan fredag kväll.
Boende: Gemensam mat och boende på gården.

DATUM 2022
Steg 1: 24-25 september
Steg 2: 22-23 oktober
Steg 3: 26-27 november

Vi avrundar söndag eftermiddag ~16:00.

Se även skolans hemsida, www.schoolofancientwisdom.se
Bokning av Ayurveda grundkurs online och workshops på Råshults gård via Anmälningsformuläret HÄR, eller kontakta Jenna.
Mobil: 076-8144153
Mail: jennasayurvediska@gmail.com
Mat och logi för workshop helgerna tillkommer, rumspriset varierar beroende på antalet deltagare.

Råshult delat rum max 455kr/natt
Råshult enkelrum max 665kr/natt

Mat 350kr/dag

Tillval:
Kvällsmål fredag 90kr
Hyra av sängkläder 75kr

Hitta hit: Kommer du från Vimmerby kör du väg 40 mot Västervik och tar av till vänster mot Blackstad. Håll sedan mot vänster igen mot Locknevi.


Ayurveda visar mig vägen till all den kunskap
jag har inom mig!
Ayurveda - Vägen till den Visa Jorden!

MARMABEHANDLING

En terapeutisk behandling med lätta cirkelrörelser över kroppens 107 marmapunkter/energipunkter för att lösa upp blockeringar. Innan första behandlingen tar vi reda på vilken dosha-typ du är samt vilka eventuella obalanser du upplever. Jag kommer även känna på din puls för att kunna välja ut den exklusiva eteriska oljeblandningen som du behöver just nu. Rekommendation att göra 3 behandlingar tätt för en djupare behandling, därefter hålla efter med behandling med några veckors mellanrum för fortsatt effekt. Görs ej vid menstruation eller graviditet.
Marmabehandling 80min.
10 minuter val av eteriska oljor med hjälp av pulsläsning och samtal +
Marmabehandling 70 minuter. 750kr 
Investera i 3 behandlingar för 1800kr (600kr/gång) *Bokas tätt, max 7 dagar mellan behandlingarna.

  SATTVISK ABHYANGA 

  En behaglig oljemassage från topp till tå. Efter samtal får vi fram vilka balanser och eventuella obalanser du upplever i dina doshor, sen väljer vi ut de oljor som passar just nu med hjälp av pulsdiagnostik. Behandlingen börjar med att du får byta om till morgonrock och sätta dig med fötterna i ett fotbad samtidigt som du får huvud- och ansiktsmassage. Därefter får du lägga dig på massagebänken och få oljebehandlingen över hela fram- och baksidan av kroppen, inklusive händer, fötter, mage. Behandlingen avslutas med att du får vila en stund i lugn och ro.

  Några viktiga effekter av oljemassage:
  Förbättrar funktionen i leder och muskler.
  Förbättrar blod- och lymfcirkulationen.
  Lösgör gifter/slaggämnen så att de kan transporteras bort.
  Minskar trötthet.
  Förbättrar matsmältningen och immunförsvaret (genom hormonpåverkan).
  Mjukgör huden.
  Förbättrar sömnen.
  Anti-stress.
  Öppnande behandling som startar inre processer av läkning.
  När massageoljan är förstärkt med eteriska oljor, balanserar dessa specifika åkommor.

  Rekommendation att göra 2 behandlingar tätt för en djupare effekt, därefter hålla efter med behandling en gång i månaden.


  Sattvisk Abhyanga 100 min.
  10 minuter val av eteriska oljor och/eller örtolja med hjälp av pulsläsning och samtal + helkroppsmassage/oljebehandling, 90 minuter. 950kr.

   SHIROABHYANGA - HUVUD OLJEMASSAGE

   En kortare behandling där du sittande på en stol får varm oljemassage som är anpassad med eteriska oljor för just dina behov över huvud/nacke/axlar/skuldror/armar/ansikte. Behandlingen avslutas med balansering av de Marma(energi)punkter som finns på huvudet.  

   Huvudmassage är en enkel och effektiv terapi som förstärker hårets tillväxt, avlägsnar smärta, värk och stress.

   Huvudmassage är mjuk, rytmisk och hjälper till att ta bort blockeringar och spänningar. Massagen är inte bara bra för fysiska spänningar utan även för emotionella spänningar. Mycket av rädsla, irritation och stress ansamlas i huvud, ansikte och nacke, emotionella spänningar från vårt dagliga liv. Huvud och hår är väldigt receptiva för beröring. Massagen mjukar upp och ger djupgående avslappning och ökar även cirkulationen. Genom ökad cirkulation hjälper den till att ge näring till hårrötterna. Regelbunden huvudmassage håller huvud och hår i toppskick!

   Skulderpartiet är det största området som ansamlar spänningar, stelhet och förlorad flexibilitet. Huvudmassagen ger inte bara avslappning till musklerna utan återger rörelse till lederna i nacke och skuldror, samt ger stimulans till blod och lymfsystemet att eliminera gifter och skyndar på healing processen.

   Nackens baksida innehåller ett komplext nätverk av muskler och nerver, den är särskilt känslig för spänningar och överansträngning. Huvudmassagen är utmärkt för att eliminera stel, öm nacke.
   Huvudvärk p.g.a. stress och spänningar är en del av det moderna livet. Värktabletter tar bort smärtsignaler, medan massage attackerar problemets källa och ger avspänning till spända muskler som är orsaken till problemet.

   Fördelar med regelbunden Shiroabhyanga:
   • Avslappning till kropp och sinne.
   • Motverkar huvudvärk, flintskallighet m.m.
   • Gör att håret växer och blir tjockt, behåller färgen, blir skinande, mjukt med djupa rötter.
   • Förebygger håravfall.
   • Lugnar huvudet och sinnesorganen och tar bort rynkor från ansiktet.
   • Förbättrar cirkulationen.
   • Dränerar ut ansamlade toxiner i huden.
   • Tar bort stelhet och spänningar i huvudet.
   • Ger god sömn och glädje.
   • Förebygger slapp hud.
   • Stärker nervsystemet.
   • Ökar hudens färgton.
   • Ger näring till huden.

   Shiroabhyanga 40 minuter.

   10 minuter val av eteriska oljor med hjälp av pulsläsning och samtal + massage 30 minuter. 450kr.

   (Det går även bra att få massagen utan eteriska oljor om man önskar.) 

   SHIRODHARA - OLJESTRÖM PÅ HUVUDET & KORT ABHYANGA

   Oljeströmmen som förlänger livet.

   Shirodhara är bra för ett stort antal obalanser relaterade till huvud, nacke, ögon, näsa, hals och nervsystem. Balanserar kropp och sinne och förbättrar minnet. Shirodhara är en kraftfull Ayurvedisk behandling som befriar stress från nervsystemet. Balanserar även hormonsystemet och därmed motverkar mental stress, utmattning, trötthet, oro, psykisk obalans, huvudvärk, migrän och sömnproblem.

   En ström av flöde (dhara) hälls över pannan (Shiro - huvud). Det är som en djupmeditation. Särskilt bidrar oljeströmmen till läkande egenskaper då den är medikerad med örtoljor och/eller eteriska oljor, den går även bra att göra som en avslappnande behandling med eterisk olja lavendel.

   Vid vissa tillstånd/obalanser skall ej Shirodhara utföras. Kontakta Jenna vid frågor.
   Shirodhara 60 minuter.
   10 minuter val av oljor genom samtal och pulsläsning + 20 minuter Abhyanga/oljeinsmörjning av kroppen + 20 minuter Shirodhara + 10 minuter vila. 850kr.

   Investera i 2 eller fler behandlingar tätt, 850kr första tillfället, 700kr resterande tillfällen. 

   BEHANDLINGAR SOM GÅR ATT KOMBINERA

   Shiroabhyanga/huvudmassage + Marmabehandling (120 minuter) 1050kr.
   Shiroabhyanga/huvudmassage + Shirodhara inklusive inoljning av kroppen (100 minuter) 1200kr.

   AYURVEDISK HÄLSOVÄGLEDNING

   HÄLSOVÄGLEDNING

   I samtal tillsammans med dokument som du fått fylla i innan besöket går vi igenom vad du kan göra för att få balans ur ett Ayurvediskt perspektiv. Jag använder mig av olika undersökningstekniker samt pulsläsning för att ta reda på dina nuvarande balanser och obalanser i doshornas underavdelningar, i vävnadspulsen och i djuppulsen. Vi tittar på vilka vanor, sömnrutiner, kost, träning, yoga, meditationer, andningsövningar och örter som passar dig just nu. Du får med dig dokument hem vad du bör uppmärksamma samt kostråd. Du får i samband med hälsovägledningen eller per e-mail någon dag efter besöket rekommendationer på Ayurvediska örter och yogaövningar. Efter vår träff har vi ett uppföljande telefonsamtal, detta bokas i samband med hälsovägledningen. Jag rekommenderar dig att efter Hälsovägledningen boka en behandling (Sattvisk Abhyanga oljebehandling eller Marmabehandling) för att starta de inre processerna av läkning. 
   Hälsovägledning 60 minuter + telefonuppföljning. 990kr.
   Fortsatt hälsovägledning inklusive pulsläsning 30 minuter. 350kr. 

   KUNDALINI YOGA

   CHAKRA YOGA KURS HT 2022

   💜 Yogaterminen startar den 8 september. Vi möts i den mysiga yogastudion i Storebro, torsdagar kl.18:15-19:45. Du är välkommen som du är och yogan passar både nybörjare som van yogi/yogini.

   💜 Du vägleds i andningsövningar, kroppspositioner, handpositioner, meditationer, närvaro, fokus och mantran. Kundaliniyoga (hushållsyoga) är något som alla kan utöva för att må bra i sin vardag, finna livskraft och öka energiflödet i kroppen. Du gör det som känns bra och anpassar efter nuvarande behov. Alla som går på yoga hos Jennas Ayurvediska får innan första tillfället fylla i ett frågeformulär för att jag som yogaterapeut ska kunna vägleda dig på ett sätt som är tryggt och utvecklande.

   ❤🧡💛💚💙💜🤍
   16 tillfällen med CHAKRA YOGA

   TORSDAGAR kl.18:15-19:45
   Start 8 september 2022 - terminsavslut 22 december 2022.

   Inom kundaliniyogan uppmärksammas främst åtta olika chakran, som finns representerade på åtta olika ställen i kroppen. Chakrasystemet är en modell som hjälper oss att förstå hur mentala och känslomässiga tillstånd är kopplade till olika kroppsdelar. För att stärka och balansera hela chakrasystemet börjar vi med yogapass för rotchakrat. För att sedan jobba oss upp genom alla chakras som finns längs med ryggraden för att tillsist avsluta med yoga och meditation för vår Aura.

   ❤ Rotchakrat / Muladhara
   🧡 Sakralchakrat / Swadhisthana
   💛 Solarplexus/Navelchakrat / Manipura
   💚 Hjärtchakrat / Anahata
   💙 Halschakrat / Vishuddhi
   💜 Pannchakrat /Ajna
   🤍 Kronchakrat / Sahasrara🤎 Auran
   Din investering för 16 tillfällen:
   Kurspris, early bird, till och med 30 juli: 1760kr.
   Ordinarie kurspris: 2080kr.
   Vid mån av plats, drop in: 150kr/gång

   Villkor:
   Missar man något tillfälle går det bra att ta igen det vid ett annat tillfälle. Behöver kursen ställas in helt innan start betalas hela avgiften tillbaka till dig. Blir jag sjuk och inte kan hålla ett kurstillfälle förlängs kursen så du får de lovade tillfällena. Blir kursen, som du anmält dig till och betalat för, inställd mitt i får du pengarna tillbaka för de resterande gånger som ej blir av.

   Boka din plats
   📞 076-8144153
   📧 jennasayurvediska@gmail.com

   🙏🏽 Jenna

   AYURVEDA KUNDALINIYOGA KURS

   Inga förkunskaper krävs. Efter avslutad kurs ska du ha fått känna på några av grunderna och fått information om Kundalini yoga, uppbyggnad av pass, övningar, andningstekniker, mantran, meditation och en kort introduktion om Ayurveda. Yogapassen och meditationerna får du med dig hem för att fortsätta använda i din hemmapraktik. 🧘‍♀️🧘

   🕕 När?
   4 tisdagar med start 7 juni 2022 kl.18:15-19:45
   Vart?
   Yogastudion på Industrigatan 4, 59870 Storebro.

   Boka din plats via
   📧 mail: jennasayurvediska@gmail.com
   eller
   📞 ring/smsa: 076-8144153
   Investering 480 SEK, betalas innan kursstart för att säkra din plats. Ingen återbetalning ges när kursen startat.
   Sista anmälningsdag 1 juni 2022.
   Kursens innehåll:
   - Varje pass inleds med samtal kring det aktuella yogapasset ur ett Ayurvediskt perspektiv. -
   - 6 timmar vägledd yoga i en mysig miljö.
   - Alla passen skickas till dig per e-mail för att du ska kunna fortsätta själv hemma.
   - Te och dadel-stund efter meditationen om man önskar.
   Med reservation för ändringar.
   Villkor: 
   Missar man något tillfälle går det bra att ta igen det vid ett annat tillfälle. Behöver kursen ställas in helt innan start betalas hela avgiften tillbaka till dig. Blir jag sjuk och inte kan hålla ett kurstillfälle förlängs kursen så du får de lovade tillfällena. Blir kursen, som du anmält dig till och betalat för, inställd mitt i får du pengarna tillbaka för de resterande gånger som ej blir av.

   Familjeyoga / barnyoga


   Egen konsultation

   V.g. se Ayurvedisk Hälsovägledning. 

   Bokningar privata grupper

   Kontakta Jenna på 076-81 44 153 för bokning av privata yogaklasser för DIN grupp.