ShirodharaMassage

AYURVEDISKA BEHANDLINGAR

Läs mer om de olika oljebehandlingarna. Klicka på valfri bild så scrollas sidan automatiskt ner till informationen om just den behandlingen.
Mer om Marmabehandling

Marmabehandling 750kr

Mer om Sattvisk Abhyanga

Sattvisk Abhyanga Helkroppsmassage 950kr

Mer om Shiroabhyanga

Shiroabhyanga Huvudmassage 450kr

Mer om Shirodhara

Shirodhara oljeströmmen på Huvudet 850kr

Mer om Jennas Ayurvediska

AYURVEDISK HÄLSOVÄGLEDNING OCH YOGA

Kunskapen om livet - Ayurveda. För balans fysiskt, psykiskt, emotionellt och andligt. Kundalini yoga duo, individuellt, i grupper genom kurser om yoga och meditation och andra mysiga heldagar. Klicka på valfri bild så scrollas du automatiskt ner till aktuell information.
Ayurvedisk hälsovägledning och Ayurveda dagar

Ayurvedisk Hälsovägledning 990kr

Detox Mars 2022 990kr

Ayurveda-DAG 23 april 2022 895kr

Kundalini yoga

Yoga - Duo eller individuellt 

Yoga kurs

Yoga Kurs - 4 söndagar i April 2022 

Yoga dag för kvinnor

Yoga dag för kvinnor 2 april 2022

MARMABEHANDLING

En terapeutisk behandling med lätta cirkelrörelser över kroppens 107 marmapunkter/energipunkter för att lösa upp blockeringar. Innan första behandlingen tar vi reda på vilken dosha-typ du är samt vilka eventuella obalanser du upplever. Jag kommer även känna på din puls för att kunna välja ut den exklusiva eteriska oljeblandningen som du behöver just nu. Rekommendation att göra 3 behandlingar tätt för en djupare behandling, därefter hålla efter med behandling med några veckors mellanrum för fortsatt effekt. Görs ej vid menstruation eller graviditet.
Marmabehandling 80min.
10 minuter val av eteriska oljor med hjälp av pulsläsning och samtal +
Marmabehandling 70 minuter. 750kr 
Investera i 3 behandlingar för 1800kr (600kr/gång) 

  SATTVISK ABHYANGA 

  En behaglig oljemassage från topp till tå. Efter samtal får vi fram vilka balanser och eventuella obalanser du upplever i dina doshor, sen väljer vi ut de oljor som passar just nu med hjälp av pulsdiagnostik. Behandlingen börjar med att du får byta om till morgonrock och sätta dig med fötterna i ett fotbad samtidigt som du får huvud- och ansiktsmassage. Därefter får du lägga dig på massagebänken och få oljebehandlingen över hela fram- och baksidan av kroppen, inklusive händer, fötter, mage. Behandlingen avslutas med att du får vila en stund i lugn och ro.

  Några viktiga effekter av oljemassage:
  Förbättrar funktionen i leder och muskler.
  Förbättrar blod- och lymfcirkulationen.
  Lösgör gifter/slaggämnen så att de kan transporteras bort.
  Minskar trötthet.
  Förbättrar matsmältningen och immunförsvaret (genom hormonpåverkan).
  Mjukgör huden.
  Förbättrar sömnen.
  Anti-stress.
  Öppnande behandling som startar inre processer av läkning.
  När massageoljan är förstärkt med eteriska oljor, balanserar dessa specifika åkommor.

  Rekommendation att göra 2 behandlingar tätt för en djupare effekt, därefter hålla efter med behandling en gång i månaden.


  Sattvisk Abhyanga 100 min.
  10 minuter val av eteriska oljor och/eller örtolja med hjälp av pulsläsning och samtal + helkroppsmassage/oljebehandling, 90 minuter. 950kr.

   SHIROABHYANGA - HUVUD OLJEMASSAGE

   En kortare behandling där du sittande på en stol får varm oljemassage som är anpassad med eteriska oljor för just dina behov över huvud/nacke/axlar/skuldror/armar/ansikte. Behandlingen avslutas med balansering av de Marma(energi)punkter som finns på huvudet.  

   Huvudmassage är en enkel och effektiv terapi som förstärker hårets tillväxt, avlägsnar smärta, värk och stress.

   Huvudmassage är mjuk, rytmisk och hjälper till att ta bort blockeringar och spänningar. Massagen är inte bara bra för fysiska spänningar utan även för emotionella spänningar. Mycket av rädsla, irritation och stress ansamlas i huvud, ansikte och nacke, emotionella spänningar från vårt dagliga liv. Huvud och hår är väldigt receptiva för beröring. Massagen mjukar upp och ger djupgående avslappning och ökar även cirkulationen. Genom ökad cirkulation hjälper den till att ge näring till hårrötterna. Regelbunden huvudmassage håller huvud och hår i toppskick!

   Skulderpartiet är det största området som ansamlar spänningar, stelhet och förlorad flexibilitet. Huvudmassagen ger inte bara avslappning till musklerna utan återger rörelse till lederna i nacke och skuldror, samt ger stimulans till blod och lymfsystemet att eliminera gifter och skyndar på healing processen.

   Nackens baksida innehåller ett komplext nätverk av muskler och nerver, den är särskilt känslig för spänningar och överansträngning. Huvudmassagen är utmärkt för att eliminera stel, öm nacke.
   Huvudvärk p.g.a. stress och spänningar är en del av det moderna livet. Värktabletter tar bort smärtsignaler, medan massage attackerar problemets källa och ger avspänning till spända muskler som är orsaken till problemet.

   Fördelar med regelbunden Shiroabhyanga:
   • Avslappning till kropp och sinne.
   • Motverkar huvudvärk, flintskallighet m.m.
   • Gör att håret växer och blir tjockt, behåller färgen, blir skinande, mjukt med djupa rötter.
   • Förebygger håravfall.
   • Lugnar huvudet och sinnesorganen och tar bort rynkor från ansiktet.
   • Förbättrar cirkulationen.
   • Dränerar ut ansamlade toxiner i huden.
   • Tar bort stelhet och spänningar i huvudet.
   • Ger god sömn och glädje.
   • Förebygger slapp hud.
   • Stärker nervsystemet.
   • Ökar hudens färgton.
   • Ger näring till huden.

   Shiroabhyanga 40 minuter.

   10 minuter val av eteriska oljor med hjälp av pulsläsning och samtal + massage 30 minuter. 450kr.

   (Det går även bra att få massagen utan eteriska oljor om man önskar.) 

   SHIRODHARA - OLJESTRÖM PÅ HUVUDET & KORT ABHYANGA

   Oljeströmmen som förlänger livet.

   Shirodhara är bra för ett stort antal obalanser relaterade till huvud, nacke, ögon, näsa, hals och nervsystem. Balanserar kropp och sinne och förbättrar minnet. Shirodhara är en kraftfull Ayurvedisk behandling som befriar stress från nervsystemet. Balanserar även hormonsystemet och därmed motverkar mental stress, utmattning, trötthet, oro, psykisk obalans, huvudvärk, migrän och sömnproblem.

   En ström av flöde (dhara) hälls över pannan (Shiro - huvud). Det är som en djupmeditation. Särskilt bidrar oljeströmmen till läkande egenskaper då den är medikerad med örtoljor och/eller eteriska oljor, den går även bra att göra som en avslappnande behandling med eterisk olja lavendel.

   Vid vissa tillstånd/obalanser skall ej Shirodhara utföras. Kontakta Jenna vid frågor.
   Shirodhara 60 minuter.
   10 minuter val av oljor genom samtal och pulsläsning + 20 minuter Abhyanga/oljeinsmörjning av kroppen + 20 minuter Shirodhara + 10 minuter vila. 850kr.

   Investera i 2 eller fler behandlingar tätt, 850kr första tillfället, 700kr resterande tillfällen. 

   BEHANDLINGAR SOM GÅR ATT KOMBINERA

   Shiroabhyanga/huvudmassage + Marmabehandling (120 minuter) 1050kr.
   Shiroabhyanga/huvudmassage + Shirodhara inklusive inoljning av kroppen (100 minuter) 1200kr.

   AYURVEDISK HÄLSOVÄGLEDNING

   HÄLSOVÄGLEDNING

   I samtal tillsammans med dokument som du fått fylla i innan besöket går vi igenom vad du kan göra för att få balans ur ett Ayurvediskt perspektiv. Jag använder mig av olika undersökningstekniker samt pulsläsning för att ta reda på dina nuvarande balanser och obalanser i doshornas underavdelningar, i vävnadspulsen och i djuppulsen. Vi tittar på vilka vanor, sömnrutiner, kost, träning, yoga, meditationer, andningsövningar och örter som passar dig just nu. Du får med dig dokument hem vad du bör uppmärksamma samt kostråd. Du får i samband med hälsovägledningen eller per e-mail någon dag efter besöket rekommendationer på Ayurvediska örter och yogaövningar. Efter vår träff har vi ett uppföljande telefonsamtal på 5 minuter, detta bokas i samband med hälsovägledningen. Jag rekommenderar dig att efter Hälsovägledningen boka en behandling (Sattvisk Abhyanga oljebehandling eller Marmabehandling) för att starta de inre processerna av läkning. 
   Hälsovägledning 60 minuter + 5 minuter telefonuppföljning. 990kr.
   Fortsatt hälsovägledning inklusive pulsläsning 30 minuter. 350kr. 

   FÖREDRAG OM AYURVEDA

   Kontakta Jenna för mer information samt bokning. Till exempel Ayurveda hemma-partyn med tips och råd, doshatest med mera. (Alternativt online.)

   AYURVEDA HELDAG 23 april 2022

   Vill du lära dig mer om Ayurveda? Jenna bjuder in till en Ayurveda dag för att du ska kunna starta med din Ayurvediska livsstil!
   Vi börjar kl.09:15 med Föredrag om Ayurveda, även ett kortare yogapass, så ha sköna kläder som du kan röra dig i. Vi pausar med ayurvediska théer och lätt tilltugg. Kitchari lunch (vegansk/vegetarisk) serveras ca.13:00. Vi avslutar dagen ca. kl.15:15 med en meditation.
   Under denna dag kommer du få information om:
   • Ayurveda, elementen och doshorna (Vata, Pitta, Kapha).
   • Vi samtalar om maten och smakernas betydelse. Hunger- och mättnadskänslor & matsmältningen.
   • Dygnets timmar och årstiderna kopplade till doshorna.
   • Ayurvedisk morgonrutin (massage, munhälsa med mera).
   • Recept, yogapass, tips på böcker m.m.
    Jag erbjuder även den Ayurvediska undersökningsmetoden, pulsläsning, för den som önskar.
   Investering 895kr
   Sista anmälningsdag 18/4-2022
   Villkor Ayurveda dag: Anmälningsavgift, 195kr. återbetalas ej vid avbokning. Betalning av resterande avgift (700kr.) sker på plats på Ayurveda-dagen med Swish eller jämna kontanter, alternativt faktura. 
   Blir jag sjuk och inte kan hålla Ayurveda-dagen erbjuds du samma/likvärdig Ayurveda-dag vid ett annat tillfälle. 
   Behöver Ayurveda-dagen ställas in helt betalas anmälningsavgiften tillbaka till dig. 


   Vår-Detox med Ayurveda
   AMA- REDUCERANDE KOST MARS 2022

   Den Ama-reducerande kosten går ut på en monodiet, där man äter tillagade grönsaker och rotfrukter under en längre period. I detta fallet 30 dagar. 1-4 måltider per dag beroende på behov. Det går också bra att byta ut något/några mål med guldmjölk. Vi dricker örtte och uppkokt vatten mellan måltiderna. 

   Ama är enkelt förklarat Ayurvedans ord för slaggämnen, en kladdig kvalité som täpper igen näringskanalerna i kroppen. Ama beskrivs också som askan som blir kvar efter att matsmältningselden förbränt maten du ätit. Detta bör man, enligt Ayurveda, rena 2 gånger per år genom detoxer.

   Jag har gått min utbildning till Ayurvedisk hälsovägledare hos School of ancient wisdom, Susanne Montelius. Hon skriver såhär om ama:
   - Beroende på var ama befinner sig i kroppen kan det orsaka mer specifika tecken och symtom som en tjock beläggning på tungan, alla typer av stagnationer, förlust av styrka, matta ögon, hudfläckar, feber, övervikt, dålig cirkulation, ödem och svullnad, stelhet eller hämmad rörelse, ömhet vid hårrötterna eller allmän värk och smärta. I matsmältningskanalen tenderar ama att orsaka förändringar i smakuppfattningen, aptitlöshet, matsmältningsbesvär, malabsorption, vitamin- och mineralbrist, uppblåsthet, gaser, förstoppning, diarré, klibbig avföring eller klåda vid anus. Ama är också ofta ansvarig för illaluktande andedräkt, slem, urin och avföring. Mentalt och känslomässigt leder ama till en tydlig brist på energi och entusiasm, låg självkänsla, ångest, oro, depression, rädsla för det okända, ett dimmigt sinne och oklart tänkande.

   Kanske känner du igen dig i några symtom på ama i din kropp och i ditt sinne?

   Känner du att det nu är dags för din rening så finns nu möjligheten att bli guidad i den ama-reducerande kosten under mars 2022.

   Under den här detoxen kommer du löpande få aktuella råd och stöd av mig och en gemenskap med andra deltagare via en messengergrupp. Jag kommer dela recept, information om oljemassage, yogapass och meditationer.

   Innan vi startar kommer du få fylla i dokument om din hälsostatus med mera samt ha ett zoom-möte på cirka 30 minuter med mig.

   Investering 990kr. inklusive moms

   Utöver den kostnaden behöver du köpa in kryddor till grönsakerna, massageolja och ayurveda örter innan detoxen startar. (Det går bra att beställa via mig.)

   Sista anmälningsdag är måndagen den 14/2-2022 för att du ska hinna förbereda dig inför detoxen.

   Kontakta mig för anmälan eller frågor:
   Ring/smsa: 076-8144153
   Mail: jennasayurvediska@gmail.com

   KUNDALINI YOGA

   Duo Yoga i Storebro

   2 deltagare i yogastudion går bra enligt rådande restriktioner. Vill du och någon mer komma för en yogastund går det bra att kontakta mig för tidsbokning. Vilken Kundaliniyoga och meditation det blir väljs ut efter era behov. <3
   Kostnad 1,5 timme Duo yoga 380kr (190kr/person)
   Inkl. te och dadel.
   Andningsövningar, kroppspositioner, handpositioner, meditationer, närvaro, fokus och mantran. Kundalini yoga är något som alla kan utöva för att må bra i sin vardag, finna livskraft och öka energiflödet i kroppen. Du gör det som känns bra och anpassar efter nuvarande behov. Alla som går på yoga hos Jennas Ayurvediska får innan första tillfället fylla i ett frågeformulär för att jag som yogaterapeut ska kunna vägleda dig på ett sätt som är tryggt och utvecklande. 
   Avbokning senare än 6 timmar innan bokad yogaklass debiteras. 

   AYURVEDISK KUNDALINIYOGA KURS

   Inga förkunskaper krävs. Efter avslutad kurs ska du ha fått känna på några av grunderna och fått information om Kundalini yoga, uppbyggnad av pass, övningar, andningstekniker, mantran, meditation och en kort introduktion om Ayurveda. Yogapassen och meditationerna får du med dig hem för att fortsätta använda i din hemmapraktik. 🧘‍♀️🧘

   🕕 När? 4 söndagar med start 3 april 2022 kl.18:00-19:30
   Vart?
   Yogastudion på Industrigatan 4, 59870 Storebro.

   Boka din plats via
   📧 mail: jennasayurvediska@gmail.com
   eller
   📞 ring/smsa: 076-8144153
   Investering 480 SEK, betalas innan kursstart för att säkra din plats. Ingen återbetalning ges när kursen startat.
   Sista anmälningsdag 30 mars 2022.
   Kursens innehåll:
   - Varje pass inleds med samtal kring det aktuella yogapasset ur ett Ayurvediskt perspektiv. -
   - 6 timmar vägledd yoga i en mysig miljö.
   - Alla passen skickas till dig per e-mail för att du ska kunna fortsätta själv hemma.
   - Te och dadel-stund efter meditationen om man önskar.
   Med reservation för ändringar.
   Villkor: 
   Missar man något tillfälle går det bra att ta igen det vid ett annat tillfälle. Behöver kursen ställas in helt innan start betalas hela avgiften tillbaka till dig. Blir jag sjuk och inte kan hålla ett kurstillfälle förlängs kursen så du får de lovade tillfällena. Blir kursen, som du anmält dig till och betalat för, inställd mitt i får du pengarna tillbaka för de resterande gånger som ej blir av.

   Yoga dag för kvinnor!

   Lördagen den 2 april 2022, kl.09:00-14:30. 

   Schemat för dagen:
   09:00 Välkommen, kort om dagen, intoning.
   09:15-10:15 Yin yoga
   10:15-10:45 Te och frukt
   10:45-12:00 Kundalini yoga
   12:00-12:20 Meditation 
   12:30-13:30 Lunch; Vegetarisk soppa med tillbehör, bröd/knäcke.
   13:30-14:00 Blanda din egna massageolja med eteriska oljor. Vi går igenom varför självmassage är toppen och flödet hur du gör själva oljeinsmörjningen/abhyangan.
   14:00-14:30 Yoga Nidra
   Pris för dagen. Inklusive frukt, lunch och en flaska med massageolja som anpassas med eteriska oljor för just dig, 795kr. per person varav en anmälningsavgift på 195kr. betalas in vid bokningstillfället via Swish eller via faktura för att säkra din plats. 
   Anmäl eventuella allergier/vegansk kost vid bokning. Sista anmälningsdag 26/3-2022.
   Villkor Yoga-dag: Anmälningsavgift, 195kr. återbetalas ej vid avbokning. Betalning av resterande avgift (600kr.) sker på plats på Yoga-dagen med Swish eller jämna kontanter, alternativt faktura. 
   Blir jag sjuk och inte kan hålla Yoga-dagen erbjuds du samma/likvärdig Yoga-dag vid ett annat tillfälle. 
   Behöver Yoga-dagen ställas in helt betalas anmälningsavgiften tillbaka till dig. 


   Familjeyoga / barnyoga


   Egen konsultation

   V.g. se Ayurvedisk Hälsovägledning. 

   Bokningar privata grupper

   Kontakta Jenna på 076-81 44 153 för bokning av privata yogaklasser för DIN grupp.