ShirodharaBehandlingsrummet

AYURVEDISKA BEHANDLINGAR

Läs mer om de olika oljebehandlingarna. Klicka på valfri bild så scrollas sidan automatiskt ner till informationen om just den behandlingen.
Mer om Marmabehandling

Marmabehandling 

Mer om Sattvisk Abhyanga

Sattvisk Abhyanga Helkroppsmassage

Mer om Shiroabhyanga

Shiroabhyanga Huvudmassage

Mer om Shirodhara

Shirodhara oljeströmmen på Huvudet

Mer om Jennas Ayurvediska

AYURVEDISK HÄLSOVÄGLEDNING OCH YOGA

Kunskapen om livet - Ayurveda. För balans fysiskt, psykiskt, emotionellt och andligt. Kundalini yoga öppen klass, kurser med yoga och meditation och andra mysiga heldagar. Klicka på valfri bild så scrollas du automatiskt ner till aktuell information.
Ayurvedisk hälsovägledning och Ayurveda dagar

Ayurvedisk Hälsovägledning & Heldag föredrag om Ayurveda 12 februari 2022

Kundalini yoga

Yoga - öppen klass
Boka Måndagskvällar

Yoga kurs

Yoga Kurs 10 gånger startar 3/11-2021

Yoga dag för kvinnor

Yoga dag för kvinnor 8 januari 2022

MARMABEHANDLING

En terapeutisk behandling med lätta cirkelrörelser över kroppens 107 marmapunkter/energipunkter för att lösa upp blockeringar. Innan första behandlingen tar vi reda på vilken dosha-typ du är samt vilka eventuella obalanser du upplever. Jag kommer även känna på din puls för att kunna välja ut den exklusiva eteriska oljeblandningen som du behöver just nu. Rekommendation att göra 3 behandlingar tätt för en djupare behandling, därefter hålla efter med behandling med några veckors mellanrum för fortsatt effekt. Görs ej vid menstruation eller graviditet.
Marmabehandling 80min.
10 minuter val av eteriska oljor med hjälp av pulsläsning och samtal +
Marmabehandling 70 minuter. 750kr 
Investera i 3 behandlingar för 1800kr (600kr/gång) 

  SATTVISK ABHYANGA 

  En behaglig oljemassage från topp till tå. Efter samtal får vi fram vilka balanser och eventuella obalanser du upplever i dina doshor, sen väljer vi ut de oljor som passar just nu med hjälp av pulsdiagnostik. Behandlingen börjar med att du får byta om till morgonrock och sätta dig med fötterna i ett fotbad samtidigt som du får huvud- och ansiktsmassage. Därefter får du lägga dig på massagebänken och få oljebehandlingen över hela fram- och baksidan av kroppen, inklusive händer, fötter, mage. Behandlingen avslutas med att du får vila en stund i lugn och ro.

  Några viktiga effekter av oljemassage:
  Förbättrar funktionen i leder och muskler.
  Förbättrar blod- och lymfcirkulationen.
  Lösgör gifter/slaggämnen så att de kan transporteras bort.
  Minskar trötthet.
  Förbättrar matsmältningen och immunförsvaret (genom hormonpåverkan).
  Mjukgör huden.
  Förbättrar sömnen.
  Anti-stress.
  Öppnande behandling som startar inre processer av läkning.
  När massageoljan är förstärkt med eteriska oljor, balanserar dessa specifika åkommor.

  Rekommendation att göra 2 behandlingar tätt för en djupare effekt, därefter hålla efter med behandling en gång i månaden.


  Sattvisk Abhyanga 100 min.
  10 minuter val av eteriska oljor och/eller örtolja med hjälp av pulsläsning och samtal + helkroppsmassage/oljebehandling, 90 minuter. 950kr.

   SHIROABHYANGA - HUVUD OLJEMASSAGE

   En kortare behandling där du sittande på en stol får varm oljemassage som är anpassad med eteriska oljor för just dina behov över huvud/nacke/axlar/skuldror/armar/ansikte. Behandlingen avslutas med balansering av de Marma(energi)punkter som finns på huvudet.  

   Huvudmassage är en enkel och effektiv terapi som förstärker hårets tillväxt, avlägsnar smärta, värk och stress.

   Huvudmassage är mjuk, rytmisk och hjälper till att ta bort blockeringar och spänningar. Massagen är inte bara bra för fysiska spänningar utan även för emotionella spänningar. Mycket av rädsla, irritation och stress ansamlas i huvud, ansikte och nacke, emotionella spänningar från vårt dagliga liv. Huvud och hår är väldigt receptiva för beröring. Massagen mjukar upp och ger djupgående avslappning och ökar även cirkulationen. Genom ökad cirkulation hjälper den till att ge näring till hårrötterna. Regelbunden huvudmassage håller huvud och hår i toppskick!

   Skulderpartiet är det största området som ansamlar spänningar, stelhet och förlorad flexibilitet. Huvudmassagen ger inte bara avslappning till musklerna utan återger rörelse till lederna i nacke och skuldror, samt ger stimulans till blod och lymfsystemet att eliminera gifter och skyndar på healing processen.

   Nackens baksida innehåller ett komplext nätverk av muskler och nerver, den är särskilt känslig för spänningar och överansträngning. Huvudmassagen är utmärkt för att eliminera stel, öm nacke.
   Huvudvärk p.g.a. stress och spänningar är en del av det moderna livet. Värktabletter tar bort smärtsignaler, medan massage attackerar problemets källa och ger avspänning till spända muskler som är orsaken till problemet.

   Fördelar med regelbunden Shiroabhyanga:
   • Avslappning till kropp och sinne.
   • Motverkar huvudvärk, flintskallighet m.m.
   • Gör att håret växer och blir tjockt, behåller färgen, blir skinande, mjukt med djupa rötter.
   • Förebygger håravfall.
   • Lugnar huvudet och sinnesorganen och tar bort rynkor från ansiktet.
   • Förbättrar cirkulationen.
   • Dränerar ut ansamlade toxiner i huden.
   • Tar bort stelhet och spänningar i huvudet.
   • Ger god sömn och glädje.
   • Förebygger slapp hud.
   • Stärker nervsystemet.
   • Ökar hudens färgton.
   • Ger näring till huden.

   Shiroabhyanga 40 minuter.

   10 minuter val av eteriska oljor med hjälp av pulsläsning och samtal + massage 30 minuter. 450kr.

   (Det går även bra att få massagen utan eteriska oljor om man önskar.) 

   SHIRODHARA - OLJESTRÖM PÅ HUVUDET & KORT ABHYANGA

   Oljeströmmen som förlänger livet.

   Shirodhara är bra för ett stort antal obalanser relaterade till huvud, nacke, ögon, näsa, hals och nervsystem. Balanserar kropp och sinne och förbättrar minnet. Shirodhara är en kraftfull Ayurvedisk behandling som befriar stress från nervsystemet. Balanserar även hormonsystemet och därmed motverkar mental stress, utmattning, trötthet, oro, psykisk obalans, huvudvärk, migrän och sömnproblem.

   En ström av flöde (dhara) hälls över pannan (Shiro - huvud). Det är som en djupmeditation. Särskilt bidrar oljeströmmen till läkande egenskaper då den är medikerad med örtoljor och/eller eteriska oljor, den går även bra att göra som en avslappnande behandling med eterisk olja lavendel.

   Vid vissa tillstånd/obalanser skall ej Shirodhara utföras. Kontakta Jenna vid frågor.
   Shirodhara 60 minuter.
   10 minuter val av oljor genom samtal och pulsläsning + 20 minuter Abhyanga/oljeinsmörjning av kroppen + 20 minuter Shirodhara + 10 minuter vila. 850kr.

   BEHANDLINGAR SOM GÅR ATT KOMBINERA

   Shiroabhyanga/huvudmassage + Marmabehandling (120 minuter) 1050kr.
   Shiroabhyanga/huvudmassage + Shirodhara inklusive inoljning av kroppen (100 minuter) 1200kr.

   AYURVEDISK HÄLSOVÄGLEDNING

   HÄLSOVÄGLEDNING

   I samtal tillsammans med dokument som du fått fylla i innan besöket går vi igenom vad du kan göra för att få balans ur ett Ayurvediskt perspektiv. Jag använder mig av olika undersökningstekniker samt pulsläsning för att ta reda på dina nuvarande balanser och obalanser i doshornas underavdelningar, i vävnadspulsen och i djuppulsen. Vi tittar på vilka vanor, sömnrutiner, kost, träning, yoga, meditationer, andningsövningar och örter som passar dig just nu. Du får med dig dokument hem vad du bör uppmärksamma samt kostråd. Du får i samband med hälsovägledningen eller per e-mail någon dag efter besöket rekommendationer på Ayurvediska örter och yogaövningar. Efter vår träff har vi ett uppföljande telefonsamtal på 20 minuter, detta bokas i samband med hälsovägledningen.
   Hälsovägledningen avslutas med en behandling (Sattvisk Abhyanga oljebehandling eller Marmabehandling) för att starta de inre processerna av läkning. 
   Alternativ 1: Hälsovägledning 60 minuter +Sattvisk Abhyanga behandling 100 minuter +20 minuter telefonuppföljning. 2450kr
   Alternativ 2: Hälsovägledning 60 minuter + Marmabehandling 80 minuter + 20 minuter telefonuppföljning. 2250kr.
   Fortsatt stöd hälsovägledning med pulsläsning (30 minuter) + Marmabehandling 80 minuter. 850kr

   Telefonuppföljning 20 minuter. 200kr  

   FÖREDRAG OM AYURVEDA

   Kontakta Jenna för mer information samt bokning. Till exempel Ayurveda hemma-partyn med tips och råd, doshatest med mera. (Alternativt online.)

   AYURVEDA HELDAG 12 februari 2022

   Vill du lära dig mer om Ayurveda? Jenna bjuder in till en Ayurveda dag där du kommer få ett fullproppat häfte med information för att du ska kunna starta med din Ayurvediska livsstil!
   Vi börjar kl.09:15 med Föredrag om Ayurveda, även ett kortare yogapass, så ha sköna kläder som du kan röra dig i. Vi pausar med ayurvediska théer och lätt tilltugg. Kitchari lunch (vegansk/vegetarisk) serveras ca.13:00. Vi avslutar dagen ca. kl.15:15 med en meditation.
   Vid dessa tillfällen med Ayurveda kommer jag gå igenom:
   • Kopplingen till elementen genom doshorna (Vata, Pitta, Kapha).
   • Vi samtalar om maten och smakernas betydelse. Hunger- och mättnadskänslor & matsmältningen.
   • Dygnets timmar och årstiderna kopplade till doshorna.
   • Du får med dig information om en komplett Ayurvedisk morgonrutin som du kan börja med direkt.
   • Recept, yogapass, tips på böcker m.m.
   Det häftet som du får med hem innehåller massor med information ur ett Ayurveda perspektiv. Jag erbjuder även den Ayurvediska undersökningsmetoden, pulsläsning, för den som önskar.
   Investering 895kr
   Villkor Ayurveda dag: Anmälningsavgift, 195kr. återbetalas ej vid avbokning. Betalning av resterande avgift (700kr.) sker på plats på Ayurveda-dagen med Swish eller jämna kontanter, alternativt faktura. 
   Blir jag sjuk och inte kan hålla Ayurveda-dagen erbjuds du samma/likvärdig Ayurveda-dag vid ett annat tillfälle. 
   Behöver Ayurveda-dagen ställas in helt betalas anmälningsavgiften tillbaka till dig. 

   KUNDALINI YOGA


   ÖPPEN KLASS - 90 MINUTER - MÅNDAGAR KL.18:30-20:00

   I en liten grupp guidas du i andningsövningar, kroppspositioner, handpositioner, meditationer, närvaro, fokus och mantran. Kundalini yoga är något som alla kan utöva för att må bra i sin vardag, finna livskraft och öka energiflödet i kroppen. Du gör det som känns bra och anpassar efter nuvarande behov. Alla som går på yoga hos Jennas Ayurvediska får innan första tillfället fylla i ett frågeformulär för att jag som yogaterapeut ska kunna vägleda dig på ett sätt som är tryggt och utvecklande. 
   KLICKA HÄR för att komma till bokningsschemat på TimeCenter.
   Investering 140 kr./gång
   eller
   Yoga klippkort 8 gånger för 960 kr. (Rekommenderas)
   Avbokning senare än 6 timmar innan bokad yogaklass debiteras. 
   Yoga 8-kort är personligt och giltigt i 5 månader från inköpsdatum.

   AYURVEDISK KUNDALINIYOGA KURS 10 GÅNGER - ONSDAGAR KL.18:30-20:00
   STARTAR 3/11-2021

   Denna kursomgång fokuserar på yoga och meditationer för att balansera Vata dosha. Vata dosha tillhör rymd och luft elementen och är kopplat till årstiden vinter. Under dessa 10 tillfällen kommer vi göra 5 olika yoga kriyor och meditationer.
   Kursens innehåll:
   - Varje pass inleds med samtal kring det aktuella yogapasset ur ett Ayurvediskt perspektiv.
   - 15 timmar vägledd yoga i en mysig miljö.
   - Alla passen skickas till dig per e-mail för att du ska kunna fortsätta själv hemma.
   - Te och dadel-stund efter meditationen om man önskar.

   Start 3/11 - Onsdagar kl.18:30-20:00
   Vecka 44 – kurstillfälle 1
   Vecka 45 – kurstillfälle 2
   Vecka 46 – ej yoga
   Vecka 47 – kurstillfälle 3
   Vecka 48 – kurstillfälle 4
   Vecka 49 – kurstillfälle 5
   Vecka 50 – kurstillfälle 6
   Juluppehåll vecka 51 och 52
   Vecka 1 – kurstillfälle 7
   Vecka 2 – kurstillfälle 8
   Vecka 3 – kurstillfälle 9
   Vecka 4 – kurstillfälle 10
   (Med reservation för ändringar)

   Investering 1199kr. betalas innan kursstart för att säkra din plats.
   Kolla med din arbetsgivare, många betalar friskvårdspeng för yoga.

   Jag och du har överseende att denna kurs bokas i en tid med rekommendationer som kommer och går. Vi är uppmärksamma på vår hälsa och kommer ej till klassen om vi känner oss ha symtom av övre luftvägsinfektion.

   Varmt välkommen!
   Jenna

   Villkor
   Avgift för kursen som avbokas senare än en vecka före kursstart återbetalas endast mot läkarintyg, med avdrag på 199kr för administrativa kostnader. Är vi mitt i kursen och du avbokar din plats men du eller vi hittar en ersättare så dras 199kr. administrativ kostnad plus 100 kr för varje gång du gått eller inte kommit innan ersättare tar din plats.
   Missar man något tillfälle går det bra att ta igen det på den Öppna yoga-klassen vid mån av plats. Behöver kursen ställas in helt innan start betalas hela avgiften tillbaka till dig. Blir jag sjuk och inte kan hålla ett kurstillfälle förlängs kursen så du får de lovade tillfällena. Blir kursen, som du anmält dig till och betalat för, inställd mitt i får du pengarna tillbaka för de resterande gånger som ej blir av.

   Yoga dag för kvinnor!

   Lördagen den 8 januari 2022, kl.09:00-14:30. 

   Schemat för dagen:
   09:00 Välkommen, kort om dagen, intoning.
   09:15-10:15 Yin yoga
   10:15-10:45 Te och frukt
   10:45-12:00 Kundalini yoga
   12:00-12:20 Meditation 
   12:30-13:30 Lunch; Vegetarisk soppa med tillbehör, bröd/knäcke.
   13:30-14:00 Blanda din egna massageolja med eteriska oljor. Vi går igenom varför självmassage är toppen och flödet hur du gör själva oljeinsmörjningen/abhyangan.
   14:00-14:30 Yoga Nidra
   Pris för dagen. Inklusive frukt, lunch och en flaska med massageolja som anpassas med eteriska oljor för just dig, 795kr. per person varav en anmälningsavgift på 195kr. betalas in vid bokningstillfället via Swish eller via faktura för att säkra din plats. 
   Anmäl eventuella allergier/vegansk kost vid bokning. Sista anmälningsdag 1/1-2022.
   Villkor Yoga-dag: Anmälningsavgift, 195kr. återbetalas ej vid avbokning. Betalning av resterande avgift (600kr.) sker på plats på Yoga-dagen med Swish eller jämna kontanter, alternativt faktura. 
   Blir jag sjuk och inte kan hålla Yoga-dagen erbjuds du samma/likvärdig Yoga-dag vid ett annat tillfälle. 
   Behöver Yoga-dagen ställas in helt betalas anmälningsavgiften tillbaka till dig. 


   Familjeyoga / barnyoga

   Vuxna och barn är välkomna på familjeyoga.
   Annonseras på sociala medier. 


   Egen konsultation

   V.g. se Ayurvedisk Hälsovägledning. 

   Bokningar privata grupper

   Kontakta Jenna på 076-81 44 153 för bokning av privata yogaklasser för DIN grupp.